Vă întrebați unde se află VIN-ul de pe Tesla dumneavoastră? VIN-ul Tesla trebuie să fie amplasat permanent pe șasiu sau pe caroserie, în partea dreaptă a vehiculului, într-un loc vizibil. Identificarea vehiculului este unul dintre primele lucruri care se fac în timpul testelor de diagnosticare a vehiculului și reprezintă o parte importantă a acestora.
La vehiculele Tesla, însă, acesta se află în locuri diferite, în funcție de modelul de mașină (de exemplu, Model 3, Model S, Model X, Roadster). La mașinile mai vechi, era plasat pe plăcuța de identificare a vehiculului sau era “perforat” sau ștampilat pe cadrul sau caroseria vehiculului. La vehiculele mai noi, numărul este adesea vizibil sub forma unui autocolant în spatele parbrizului. Dacă nu reușiți să găsiți numărul, merită să mergeți la o stație de inspecție tehnică și să cereți ajutorul diagnosticianului. Dar cel mai simplu este să folosiți instrumentul nostru, care este disponibil pe pagina principală. Desigur, dacă sunteți în căutarea unei mașini noi, mulți agenți de publicitate introduc acest număr în anunț pentru a vinde mașina și ne permit deja să îl verificăm.
Verificați unde se află VIN-ul în Tesla – introduceți numărul de caroserie
Este o idee bună să descifrați VIN-ul înainte de a cumpăra vehiculul pentru a vă asigura că plătiți efectiv pentru ceea ce cumpărați. Din păcate, se poate întâmpla ca noul echipament să afecteze negativ vehiculul și să fie necesare vizite frecvente la reprezentanță. Verificând numărul de identificare a vehiculului, putem, de asemenea, să determinăm dacă, din întâmplare, vehiculul a intrat ilegal în țară. Aceasta este, din păcate, o problemă din ce în ce mai frecventă.
Ce număr VIN este?
VIN, sau Vehicle Indentification Number (numărul de identificare a vehiculului), este un număr unic de identificare a vehiculului, care conține numeroase informații importante despre o mașină. VIN include informații precum țara de fabricație, anul modelului, tipul de propulsie, versiunea motorului, opțiunile de echipare, printre altele.
Numerele VIN au fost utilizate pentru prima dată în 1954 în Statele Unite. Producătorii de automobile, cum ar fi Tesla, își marcau deja mașinile în acest mod. Acest tip de marcaj a început să fie utilizat de producătorii din Europa. Cu toate acestea, primele numere arătau diferit. Abia în anii ’80 (mai exact în 1981), producătorii mondiali, împreună cu producătorii americani, au ajuns în sfârșit la un acord în această privință.
În 1981, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite a standardizat formatul. Autoturismele vândute trebuie să aibă un număr VIN de 17 caractere care să nu conțină literele I (I), O (o) sau P (q) (pentru a evita confuzia cu numerele 1 și 0).
Prin urmare, a fost elaborat un standard comun pentru a facilita activitatea poliției, a companiilor de asigurări și a dealerilor de mașini uzate. De acum încolo, numărul de identificare al fiecărei mașini are 17 caractere – litere și cifre.
Dacă ați găsit deja numărul VIN, asigurați-vă că îl verificați. Acest lucru vă va ajuta să aflați toate informațiile despre un anumit model. Datorită VIN-ului veți ști, printre altele, istoricul vehiculului, tipul de echipament, culoarea și originea acestuia. Toate informațiile conținute în acest număr vă vor permite să luați decizia corectă atunci când cumpărați o mașină.